Bilde av Stig Morten Nygård
Stig Morten Nygård Daglig leder smn@hagland.com 52 70 12 99 911 88 660
Line Våge Håvardsen Assisterende daglig leder / Statsautorisert regnskapsfører lvh@hagland.com 52 70 12 73 908 69 105
Besøksadresse Smedasundet 97B 5525 Haugesund
Postadresse Postboks 98     5501 Haugesund
Åpningstider Man-fre: 08-16
Kontakt oss - vi svarer deg raskt
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

3 ting du bør vite dersom du skal søke om kompensasjon

Fra midten av januar er det ventet at søknad om kompensasjon for stort omsetningsfall i september og oktober 2020 kan sendes inn, og det er lagt opp til rask utbetaling av kompensasjonsbeløp. Er du forberedt?

Søknader om kompensasjon kan sendes inn fra midten av januar.

1. KOMPENSASJONSORDNING.NO ER PORTAL FOR INFORMASJON

Den nye kompensasjonsordningen skal forvaltes av Brønnøysundregistrene (endring fra sist), men kompensasjonsordning.no vil fortsatt være nettstedet som vil bli benyttet som portal for informasjon. Her vil det ligge veiledning til ordningen, og du vil ha mulighet til å sjekke om din bedrift er kvalifisert til å søke om støtte og hvor mye du kan regne med å få. Selve skjemaet for søknad om kompensasjon vil håndteres gjennom Altinn.

2. AUTOMATISK SAKSBEHANDLING GIR RASKERE UTBETALING

Det jobbes hardt for å gjøre den nye søknadsportalen med tilhørende løsning for saksbehandling klar. Tilbakemeldinger fra forrige runde tas med videre, og det jobbes for at den nye portalen skal bli enda mer brukervennlig, robust og digitalisert. Ikke minst bygges det en høy grad av automatikk i saksbehandlingen, slik at bedrifter som har krav på støtte grunnet omsetningsfall skal kunne få dette utbetalt så snart som mulig.

3. BEKREFTELSE FRA REGNSKAPSFØRER ELLER REVISOR MÅ LEGGES VED SØKNAD OM KOMPENSASJON

Nytt for den nye kompensasjonsordningen er at bekreftelse fra regnskapsfører eller revisor skal leveres samtidig med innsending av søknad om kompensasjon. Dette innføres for å forhindre misbruk og redusere behovet for etterkontroll.

Bedrifter vil få dekket inntil 80 prosent av kostnadene ved å innhente bekreftelse på søknader fra regnskapsfører eller revisor. Beløpet er begrenset oppad til 10 000 kroner per søknadsperiode.

START FORBEREDELSENE FØR JUL

I en pressemelding 23. november oppfordrer næringsminister Iselin Nybø bedriftene til å starte forberedelsene før jul, dersom man planlegger å søke kompensasjon for stort omsetningsfall i perioden september – oktober 2020.

For bedrifter som ikke har regnskapsfører eller revisor, vil en av de viktigste forberedelsene være å få dette på plass.