Bilde av Stig Morten Nygård
Stig Morten Nygård Daglig leder smn@hagland.com 52 70 12 99 911 88 660
Line Våge Håvardsen Assisterende daglig leder / Statsautorisert regnskapsfører lvh@hagland.com 52 70 12 73 908 69 105
Besøksadresse Smedasundet 97B 5525 Haugesund
Postadresse Postboks 98     5501 Haugesund
Åpningstider Man-fre: 08-16
Kontakt oss - vi svarer deg raskt
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Bransjeløsninger

Lastebil

Transportbransjen er en utfordrende bransje å operere innenfor. Vi vet at du som arbeider med lastebil jobber under et kontinuerlig stort press, blant annet knyttet til pris. Dette gjør at så mange som én av fire lastebilbedrifter hvert år opplever at driften går i minus.

Hagland Finans - vi tilbyr tjenester spesielt utviklet bransjen for lastebil
Hagland Finans – vi tilbyr tjenester spesielt utviklet bransjen for lastebil

Vi ønsker at du skal få den hjelpen du trenger for at din lastebildrift skal kunne bli mer lønnsom – og tilbyr derfor en rekke tjenester spesielt utviklet bransjen for lastebil. Ta gjerne kontakt med oss!

Hvor er det skoen trykker?

For å kunne tilby relevante tjenester til deg og dine bransjekolleger er det essensielt at vi forstår hvilke utfordringer dere står overfor – altså hvor det er “skoen trykker”. Vår erfaring er at problemstillingene som du og resten av bransjen typisk opplever er:

 • For lite tid til administrasjon og styring av bedriften
 • Lav lønnsomhet
 • Manglende oversikt over hvilke biler og oppdrag som er lønnsomme
 • Usikkerhet rundt prising av transportoppdragene
 • Høy grad av manuelle rutiner og lite fokus på digitalisering/automatisering
 • Høy utskiftingstakt av bilparken

Vi satser på bransjen for lastebil!

Vi har en visjon om å hjelpe deg til å drive enklere, mer effektivt, og ikke minst mer lønnsomt. Derfor tilbyr vi et modulbasert betjeningskonsept spesielt utviklet bransjen for lastebil.

Dette inkluderer alle nødvendige tjenester innen økonomi og regnskap for å dekke dine behov. Konseptet er likevel bygget opp av moduler slik at du kan velge å kun få bistand til enkeltområder om du ønsker det – med andre ord er det du som sitter i førersetet. Tjenestene er inndelt i fire moduler med underkategorier:

1. Styring og internkontroll​ for en bedre intern flyt
Inkluderer tjenester for regnskap og lønn, skatt og avgift, samt personal- og arbeidsforhold.

2. Ressursoptimalisering for en mer effektiv kapasitetsutnyttelse
Inkluderer tjenester for optimalisering av drift og økonomisk forvaltning av din bilpark.

3. Strategisk analyse for solid innsikt
Inkluderer økonomiske analyser, analyse av optimal selskapsstruktur og bistand til styrearbeid.

4. Utvikling​ for en trygg fremtid
Inkluderer kurs- og lederprogrammer, tjenester ved oppkjøp/salg og investeringer.

Hagland Finans - vårt digitale styringssystem er spesielt utviklet bransjen for lastebil

Hagland Finans – vårt digitale styringssystem er spesielt utviklet bransjen for lastebil


Hvis du ønsker å hente ut ytterligere verdi, kan tjenestene du velger sys sammen gjennom vårt digitale regnskapssystem. Et spesialutviklet styringssystem kan integreres mot dette, for nyttige beregninger​ av din lastebildrift og styringsinformasjon i sanntid.

Transportkalkyle

I samarbeid med Uni Micro og Transportkompetanse har vi utviklet en transportkalkyle for å bistå deg og din lastebildrift mot en mer effektiv og lønnsom hverdag. For mer informasjon om hva som inngår i transportkalkylen og hvordan den kan hjelpe deg mot en mer effektiv og lønnsom lastebildrift, se:

Eksempel – referansecase

Vi har plukket ut et referansecase som vi mener egner seg godt for å belyse typiske utfordringer i transportsektoren, og som presenterer hvordan vi bistod en helt vanlig transportkunde med deres problemstillinger. Dette caset viser også hvordan vi kan hjelpe din lastebilbedrift med lignende utfordringer.

Oversikt over tjenester

Selv om referansecaset belyser utfordringer som anses som typiske for bransjen, er ikke bransjens utfordringer begrenset til de beskrevet i caset.

Utfordringene vil variere mellom ulike bedrifter innen samme bransje, men vi ser likevel at flere av de samme behovene går igjen. Under vises en oversikt over tjenester vi tilbyr som har vist seg å bli «gjengangere» for deg som driver med transport. 

Vanlige tjenester for transportvirksomhet
 • 2
  Regnskap med nyttige rapporter
 • 1
  Lønn og timelister
 • 3
  Ressursutnyttelse
 • 0
  Likviditetsstyring
 • 4
  Økonomisk analyse

Kurs

I samarbeid med Norges Lastebileierforbund (NLF) og Transportkompetanse, arrangerer vi relevante kurs for deg som opererer innenfor transport. Kursene NLF Trafikkleder og NLF Bedriftsleder vil gi deg nyttig innsikt og informasjon for at din lastebildrift skal kunne bli mer effektiv og lønnsom. 

Mer informasjon?

Høres dette interessant ut, eller lurer du på hvordan vi kan hjelpe deg mot en mer lønnsom drift? Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon om hvilke produkter og tjenester som passer din bedrifts behov, eller se en oversikt over alle våre tjenester