Bilde av Stig Morten Nygård
Stig Morten Nygård Daglig leder smn@hagland.com 52 70 12 99 911 88 660
Line Våge Håvardsen Assisterende daglig leder / Statsautorisert regnskapsfører lvh@hagland.com 52 70 12 73 908 69 105
Besøksadresse Smedasundet 97B 5525 Haugesund
Postadresse Postboks 98     5501 Haugesund
Åpningstider Man-fre: 08-16
Kontakt oss - vi svarer deg raskt
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Bransjeløsninger

Oppstart

Ved oppstart av ny bedrift er det mange fallgruver. Vi ønsker at du og din bedrift skal ha de beste forutsetningene for å lykkes – og tilbyr rådgivning for å kunne hjelpe deg med det du måtte ha behov for.

Hagland Finans – vi heier på oppstartsbedrifter, og er stolt samarbeidspartner av Gründerloftet i Haugesund! 

Vi synes det er viktig at gründere får den best mulige forutsetningen for å lykkes – og tilbyr derfor bistand i form av kurs og rådgivning for å hjelpe gründere på Haugalandet med nettopp det. Ta gjerne kontakt med oss om du er gründer og har utfordringer vi kan hjelpe deg med!

Generelle tips og råd for å unngå fallgruvene

På vår informasjonsside generelle tips og råd ved oppstart har vi oppsummert en rekke tips og råd som vil øke sannsynligheten for at du lykkes med din oppstart, og som forhåpentligvis vil kunne gi deg svar på mye av det du lurer på. Og du ikke finner svarene der kan du selvfølgelig spørre en av våre rådgivere om hjelp.

For å lykkes må du ha kontroll på økonomien

Hvert år startes det nærmere 60 000 nye selskaper i Norge. Kun 50 % overlever det første driftsåret, og etter 5 år er det under 30 % av selskapene som fortsatt eksisterer (kilde: SSB). Dette sier vi ikke for å skremme deg, men for å tydeliggjøre at det er kreves mye arbeid og at man langt ifra er sikre på å lykkes dersom man satser på oppstart av ny bedrift.

En av de viktigste forutsetningene for å lykkes med oppstart av ny bedrift er å ha kontroll på økonomien. Dersom du ikke har kunnskap og tid til å ta deg av dette selv anbefaler vi deg å få bistand til dette.

For mer informasjon om hvilke økonomiske faktorer du bør tenke over, se oppstartsregnskap

Hvem kan hjelpe deg videre med oppstart av ny bedrift?

Når du skal starte bedrift er du ofte alene og har begrenset kapasitet og oversikt over alle krav som gjelder. Det finnes en rekke instanser som har til oppgave å hjelpe til med oppstart av ny bedrift. I tillegg til at du selvfølgelig kan kontakte oss, har vi laget en oversikt over disse aktuelle instansene i en oppstartshjelp.

Vanlige tjenester for oppstartsvirksomhet
 • 2
  Regnskap og likviditetsstyring
 • 0
  Valg av selskapsform
 • 3
  Rapportering
 • 1
  Forretningsmodell og -plan
 • 4
  Økonomisk analyse

Mer informasjon?

Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon om hvordan vi kan hjelpe deg med din oppstart av ny bedrift, eller se en oversikt over alle våre tjenester