Bilde av Stig Morten Nygård
Stig Morten Nygård Daglig leder smn@hagland.com 52 70 12 99 911 88 660
Line Våge Håvardsen Assisterende daglig leder / Statsautorisert regnskapsfører lvh@hagland.com 52 70 12 73 908 69 105
Besøksadresse Smedasundet 97B 5525 Haugesund
Postadresse Postboks 98     5501 Haugesund
Åpningstider Man-fre: 08-16
Kontakt oss - vi svarer deg raskt
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Hva betyr endring i kassesystemloven for din frisørsalong?

Er du usikker på hva den nye kassesystemforskriften innebærer? Som tidligere frisøreier har jeg stor forståelse for at det kan være krevende å sette seg inn i alle lovendringer. Dessuten kan dette også fort oppleves som en økonomisk belastning for bedriften.

Men, som bedriftseier er du pliktet til å følge lover og lovendringer som gjelder innenfor din type drift – hvor den nye kassasystemloven og -forskriften er svært aktuell for deg som driver frisørsalong!

Frisør-økonomen – den nye kassasystemloven er svært aktuell for deg som driver frisørsalong!

Den nye kassasystemloven

Enhver bedriftseier er pliktet til å følge lover og endringer som gjelder innenfor sin type drift.  En av endringene som trer i kraft 1.1.2019, er den nye kassasystemloven og -forskriften.

Dersom du er i tvil om din salong har kassasystem tilfredsstiller kassasystemloven, se Skatteetatens oversikt.

Nytt system gir nye muligheter!

Ved å snu litt på denne kostnaden og heller lete etter de fordelene og mulighetene et nytt digitalt kassasystem gir deg som frisøreier, kan dette føre til en økonomisk gevinst på sikt. Gjennom det digitale kassasystemet vil du få langt mer oversikt. For eksempel kommer inntektene frem per time, ansatt, og som gjennomsnitt per kunde.

Det store spørsmålet er om du som frisøreier utnytter dette godt nok. Hva med å se på bruttofortjenesten? Det vil si pris for en behandling fratrukket forbruksvarene – noe som vil kunne gi deg nyttig innsikt.

En fortløpende oversikt over økonomiflyten kan du unngå mange fallgruver

Med erfaring som både frisør og økonom ser jeg ofte ulike fallgruver som frisørene selv ikke ser når de tar seg betalt for sine tjenester. Hvor mye i kroner og ører har du forbrukt på hver enkelt behandling, og hvor mye sitter du igjen med? Løsningen kan være å knytte ditt kassasystem opp mot vårt regnskapssystem, og på denne måten vil du få en langt bedre oversikt over hele økonomiflyten – det vil si både inntektene og kostnadene – og dette vil du få fortløpende. Vi kan også hjelpe deg med å opprette ulike kalkyler som kan benyttes ved prissetting på dine tjenester.

Har du spørsmål, ta gjerne kontakt med meg!

/Frisør-økonomen – Bente