Bilde av Stig Morten Nygård
Stig Morten Nygård Daglig leder smn@hagland.com 52 70 12 99 911 88 660
Line Våge Håvardsen Assisterende daglig leder / Statsautorisert regnskapsfører lvh@hagland.com 52 70 12 73 908 69 105
Besøksadresse Smedasundet 97B 5525 Haugesund
Postadresse Postboks 98     5501 Haugesund
Åpningstider Man-fre: 08-16
Kontakt oss - vi svarer deg raskt
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Oppstartshjelp

Når du skal starte bedrift er du ofte alene og har begrenset kapasitet og oversikt over alle krav som gjelder. Det finnes en rekke instanser som har til oppgave å hjelpe til med oppstart av ny bedrift – altså instanser som kan fungere som oppstartshjelp for deg og din bedrift.

Hagland Finans - det finnes en rekke instanser som tilbyr oppstartshjelp
Hagland Finans – det finnes en rekke instanser som tilbyr oppstartshjelp

Hvem kan hjelpe deg?

I tillegg til at du selvfølgelig kan kontakte oss for mer informasjon eller hjelp med din oppstart, har vi laget en oversikt over instanser det kan være aktuelt for deg å kontakte for videre oppstartshjelp:

Altinn

Altinn har gode nettsider der du kan finne mye nyttig informasjon om det å starte opp og drive bedrift. De har også bedriftsveiledere som man kan ringe for å få på spørsmål om å starte og drive bedrift i Norge. Denne tjenesten er gratis. Les mer på Altinn sine sider om oppstart av ny bedrift og videre drift av denne her.

Regnskapsfører

En regnskapsfører har god oversikt over hvilke lover og krav som gjelder, og vil sørge for at du overholder de rapporteringspliktene som gjelder.

En god regnskapsfører vil også kunne være en viktig medhjelper og sparringspartner som kan bidra med forretningsplaner, budsjetter, økonomisk analyse og gode rutiner. På denne måten blir regnskapsførere din innleide økonomisjef. Når du skal velge regnskapsfører så tenk først og fremst på hvilke behov du har og hva du bør forlange av en regnskapsfører, og ikke se deg blind på pris.

For mer informasjon om våre regnskapstjenester og hvordan en av våre regnskapsførere kan hjelpe deg, se regnskap eller ta kontakt.

Rogaland Ressurssenter

Næringshagen Rogaland Ressurssenter har en rekke tilbud som du som gründer/etablerer kan ha nytte av.

Haugaland Vekst

Gjennom Haugaland Vekst har du tilgang på en rekke verktøy knyttet til oppstart av ny bedrift. Noen er etablert lokalt mens andre er nasjonale tilbud.

Gründerloftet

Gründerloftet ligger på Høvleriet like sør for Gamle Slaktehuset i Haugesund. Her er det mulighet for gründere å leie en arbeidsplass for hele eller deler av en uke og sitte i et miljø med andre i samme situasjon.

Skape

Skape er et samarbeid mellom Rogaland fylkeskommune og alle kommunene i fylket. Gjennom Skape tilbys tilrettelagte kurs og arrangementer for etablerere. I tillegg gir hjemmesiden en god oversikt over aktuelle temaer og lenker som er viktige for den som ønsker å etablere egen virksomhet. For mer informasjon, se Skapes hjemmesider.

Validé

Validé har et engasjement for å støtte team som utvikler nye idéer og løsninger for samfunnet vårt. De involverer seg for at du skal kunne realisere forretningsidéene dine. De bruker sitt nettverk, kompetanse og kapital for at teamet ditt skal lykkes. Kompetansen deres er å finne verdi i idéer, og de bistår forskere og gründere slik at de kan lykkes med samfunnsnyttig næringsutvikling. Les mer på Validés hjemmesider.

Innovasjon Norge

Innovasjon Norge kan involvere seg med en bedrift dersom den har en forretningsidé som representerer noe vesentlig nytt (nyhetsverdi) i markedet, samt at gründeren må ha planer om vekst for sin nystartede bedrift. Les mer om hva Innovasjon Norge kan hjelpe deg med her.

Skatteetaten

Skatteetaten arrangerer kurs tilpasset deg som nettopp har startet virksomhet. Her kan du lære om blant annet skatt og avgifter. Kursene arrangeres over hele landet og er gratis. En oversikt over kurstilbudene finner du her.

Gründertelefonen

Trenger du noen å sparre med om idéen din? Gründertelefonen kan hjelpe deg et steg videre i oppstartsprosessen.

Har du spørsmål knyttet til oppstartshjelp?

Ta gjerne kontakt med oss om du har spørsmål om oppstartshjelp, eller se vår bransjeløsning oppstart for mer nyttig informasjon.