Bilde av Stig Morten Nygård
Stig Morten Nygård Daglig leder smn@hagland.com 52 70 12 99 911 88 660
Line Våge Håvardsen Assisterende daglig leder / Statsautorisert regnskapsfører lvh@hagland.com 52 70 12 73 908 69 105
Besøksadresse Smedasundet 97B 5525 Haugesund
Postadresse Postboks 98     5501 Haugesund
Åpningstider Man-fre: 08-16
Kontakt oss - vi svarer deg raskt
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Tjenester

Budsjett og likviditetsprognoser

Å utarbeide budsjett og likviditetsprognoser vil være to viktige hjelpemidler for at du som bedriftsleder skal kunne ta riktige beslutninger om din bedrifts fremtid.

Hagland Finans – budsjett og likviditetsprognoser som verktøy for å ta gode beslutninger

Hva er budsjett og likviditetsprognoser?

Et budsjett er helt enkelt en oppstilling av din bedrifts forventede inntekter og kostnader i en bestemt periode, og er et viktig verktøy for bedriftsledere i enhver virksomhet. 

En likviditetsprognose er et verktøy som gir en saldooversikt for en bestemt periode, som er et viktig verktøy for å få betalingsevnen (likviditeten) under kontroll. En enkel likviditetsprognose for en periode, for eksempel de neste 30 dager, kan for eksempel baseres på dagens banksaldo pluss budsjettert kontantsalg og kundefordringer som forfaller innen 30 dager, minus leverandørgjeld, lån og skatt som forfaller innen 30 dager.

For å kunne utarbeide en likviditetsprognose trengs det da informasjon fra banken, tilgang til et oppdatert regnskap, og et generelt budsjett og likviditetsbudsjett. Sistnevnte, et likviditetsbudsjett, er en oversikt over planlagte inn- og utbetalinger for bedriften i en fremtidig periode, og forteller om bedriften har nok penger til å betale løpende utgifter som regninger, skatter, avgifter og lønnskostnader  i en slik fremtidig periode.

Hagland Finans - hva er budsjett og likviditetsprognoser?
Hagland Finans – hva er budsjett og likviditetsprognoser?

Sørg for å treffe riktige beslutninger!

Med godt utarbeidede budsjett og likviditetsprognoser får bedrifter en bedre mulighet til å treffe beslutninger på riktig grunnlag, blant annet når det gjelder beslutninger knyttet til kjøp eller salg av bedrifter, planlegging av omstrukturering, eller styring av bedriftens kontinuerlige drift. Gjennom å jevnlig oppdatere disse blir det enklere å holde oversikt og kontroll, og identifisere når tiltak bør iverksettes.

Mer informasjon om budsjett og likvidisitetsprognoser?

Interessert i å lese mer om budsjett? Se våre informasjonssider for budsjett, for en nærmere forklaring på hvorfor du trenger budsjett, hva budsjettet gir deg, ulike typer budsjett og tips til budsjettarbeidet. 

Dersom du har spørsmål eller trenger hjelp med problemstillinger knyttet til budsjett og likviditetsprognoser – ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon om hvordan vi kan hjelpe deg med ditt budsjettarbeid.

Prøv vår budsjettmodell – gratis og enkel i bruk!

Vi har laget et enkelt og nyttig verktøy som du fritt kan bruke for hjelp med ditt arbeid knyttet til budsjettering. Verktøyet er gratis, og kan lastes ned her:


Mer informasjon om våre rådgivningstjenester

Vi hjelper deg gjerne med oppgaver knyttet til budsjett og likviditetsprognoser for at vi sammen skal kunne peke ut en trygg retning for din bedrift.

Ta gjerne kontakt med oss om du ønsker bistand til dette – vi har kunnskapen og verktøyet!

For mer informasjon om hvilke rådgivningstjenester vi tilbyr, se rådgivning.