Bilde av Stig Morten Nygård
Stig Morten Nygård Daglig leder smn@hagland.com 52 70 12 99 911 88 660
Line Våge Håvardsen Assisterende daglig leder / Statsautorisert regnskapsfører lvh@hagland.com 52 70 12 73 908 69 105
Besøksadresse Smedasundet 97B 5525 Haugesund
Postadresse Postboks 98     5501 Haugesund
Åpningstider Man-fre: 08-16
Kontakt oss - vi svarer deg raskt
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Tjenester

Lånesøknad

Mange bedrifter er avhengig av lån fra banken for å finansiere investeringer og driften av selskapet. Vi vet hva bankene ser etter når de vurderer lånesøknader, og bistår gjerne deg og din bedrift i arbeidet med din lånesøknad.

Hagland Finans - vi bistår deg og din bedrift med din lånesøknad
Hagland Finans – vi bistår deg og din bedrift med din lånesøknad

Bankenes vurdering av lånesøknader

Om din bedrift har behov for lån fra banken for finansiering av investeringer knyttet til bedriften, og til selve driften av selskapet, kan det være lurt å gjøre et godt forarbeid. 

Det er spesielt to faktorer bankene er opptatt av når de vurderer lånesøknader:

  1. At bedriften klarer å tilbakebetale lånet
    For at du og din bedrift skal få lån, må banken ha tro på at dette kommer til å bli tilbakebetalt. Betalingsevne er avhengig av hvor mye kontanter, eller lett omsettelige midler, selskapet ditt har. Banken er derfor interessert i hvordan bedriftens likviditet er i dag, men også hvordan denne kommer til å utvikle seg. Det er derfor fornuftig å sette opp et likviditetsbudsjett.

  2. At banken har sikkerhet i eiendeler dersom det blir vanskelig for bedriften å tilbakebetale lånet
    Sikkerhet er eiendeler som långiver har rett til å overta dersom lånet ikke betales tilbake. Det finnes mange former for sikkerhet – fra sikkerhet i bedriftens eiendeler til kausjon eller fast eiendom.

I tillegg til punktene over, er banken svært opptatt av formålet og prosjektet som lånet skal brukes til. Hvem som sitter i styret og hvem som utgjør ledelsen i selskapet er også forhold som kan vektlegges i en lånesøknad.

Har du spørsmål knyttet til din lånesøknad?

Dersom du har spørsmål eller trenger hjelp med problemstillinger knyttet til lånesøknader – ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon.

Mer informasjon om våre rådgivningstjenester

Vi har god erfaring med lånesøknader, og bistår deg gjerne med å utarbeide likviditetsbudsjetter til din lånesøknad. En bank tar det ofte som et kvalitetsstempel at en ekstern regnskapsfører har bistått i arbeidet med dette.

Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon om utarbeidelse av lånesøknader og hvordan vi kan hjelpe deg med din søknad, eller se rådgivning for mer informasjon om alle våre rådgivningstjenester.