Bilde av Stig Morten Nygård
Stig Morten Nygård Daglig leder smn@hagland.com 52 70 12 99 911 88 660
Line Våge Håvardsen Assisterende daglig leder / Statsautorisert regnskapsfører lvh@hagland.com 52 70 12 73 908 69 105
Besøksadresse Smedasundet 97B 5525 Haugesund
Postadresse Postboks 98     5501 Haugesund
Åpningstider Man-fre: 08-16
Kontakt oss - vi svarer deg raskt
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Tjenester

Verdsettelse ved kjøp og salg av virksomhet

Vurderer du å kjøpe bedrift, eller vurderer du å selge hele eller deler av din nåværende bedrift? Kanskje du står overfor et generasjonsskifte som gjør at du lurer på hva selskapet ditt er verd? Vi foretar verdsettelse av bedrifter i forbindelse med kjøp, salg og eierskifte, og baserer våre vurderinger på velkjente metodikker spesielt utviklet for slike formål.

Hagland Finans – vi hjelper deg med verdsettelse ved kjøp og salg av virksomhet

Å finne riktig verdi gjennom en verdsettelse

Ved kjøp og salg av en bedrift handler verdsettelse om å finne en mest mulig reell verdi for selskapet – slik at du som kjøper ikke ender opp med å betale mer for selskapet enn hva det er verdt, og slik at du som selger får realisert de verdiene du mener selskapet representerer. Verdien bestemmes ikke ene og alene av historiske regnskap og fremtidsbudsjetter, men faktorer som potensielle synergieffekter, risiko og muligheter, omdømme, kompetanse, og ledelse er også av betydning for selskapets verdi.

Som kjøper kan det være vanskelig å vite om du får det du tror du betaler for. Derfor er det avgjørende at verdivurderingen baseres på riktig grunnlag. I vårt tjenestespekter innenfor verdsettelse tilbyr vi derfor due diligence, hvor vi utfører grundige gjennomganger og analyser av bedrifter før et eventuelt kjøp – slik at du skal føle deg trygg på hva det er du eventuelt velger å gå til innkjøp av.

Ved eierskifte av bedrifter, inkludert generasjonsskifte, jobber vi tett sammen med både kjøper og selger – slik at prosessen oppfattes som ryddig og riktig, og som på en god måte ivaretar alle parter. Innenfor dette bistår vi deg i de spørsmålene du måtte ha knyttet til skatt, fordeling av verdier, innrapportering og juridiske forhold, for at du skal få de avklaringene du ønsker.

Uavhengig av om du vurderer å kjøpe, selge, gjennomføre eierskifte eller har behov for en due diligence, bistår vi deg på en slik måte at du føler deg trygg i vår verdivurdering.

Har du spørsmål knyttet til verdsettelse ved kjøp og salg av virksomhet?

Dersom du har spørsmål eller trenger hjelp med problemstillinger knyttet til verdsettelse ved kjøp og salg av virksomhet – ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon.

Mer informasjon om våre rådgivningstjenester

Vi har lang og bred erfaring med verdsettelse av bedrifter, og bistår deg gjerne med din prosess – uavhengig av om du skal kjøpe eller selge bedrift.

Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon om hvordan vi kan rådgi deg i forbindelse med dine spørsmål knyttet til verdivurdering av bedrifter, eller se rådgivning for mer informasjon om alle våre rådgivningstjenester.