Bilde av Stig Morten Nygård
Stig Morten Nygård Daglig leder smn@hagland.com 52 70 12 99 911 88 660
Line Våge Håvardsen Assisterende daglig leder / Statsautorisert regnskapsfører lvh@hagland.com 52 70 12 73 908 69 105
Besøksadresse Smedasundet 97B 5525 Haugesund
Postadresse Postboks 98     5501 Haugesund
Åpningstider Man-fre: 08-16
Kontakt oss - vi svarer deg raskt
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Frisørgründeren som brenner for faget

– og som i tillegg er opptatt av salongens regnskap og økonomi?

En frisør og grunder er naturlig nok mest opptatt av frisørfaget, men når det kommer til det økonomiske og administrative opplever vi som økonomirådgivere, at frisørgründeren har ulik interesse og ståsted. Vi er derfor opptatt av at du som frisørgrunder kommer frem til en løsning som passer best for deg uansett ståsted. Har du liten eller ingen interesse for det økonomiske, men har likevel kontroll på frisørfaget, så er du langt på vei til å lykkes.

/Finn en hårfin balanse!

Som frisør og gründer er det viktig å stille seg selv spørsmålet; Hva er jeg best på og hvordan skal jeg bruke min tid på best mulig måte i løpet av en arbeidsdag? Når du først finner en balanse som er riktig for deg vil du ha en langt større forutsetning for en vellykket og lønnsom frisørdrift.

Som nevnt innledningsvis ser jeg store ulikheter hos gründeren når det kommer til økonomi, regnskap, administrative og tekniske arbeidsoppgaver. Noen får helt panikk bare de ser en økonomirapport, mens andre har stor forståelse og interesse rundt dette. Dette er gjerne de eierne som gjerne har stålkontroll over selskapets inntekter og kostnader. Og så har vi de som er sånn midt på treet, og har passe interesse og kontroll på frisørsalongens økonomi.

Det har gjerne en tendens til at de administrative og økonomiske arbeidsoppgaver skyves til sides, etter hektiske og lange arbeidsdager i frisørsalongen.


Som tidligere frisør og grunder kan jeg kategorisere meg selv et sted midt imellom, jeg hadde stort sett kontroll og oversikt på salongens økonomi, men jeg skal innrømme at de administrative oppgavene hadde en tendens til å bli utsatt etter en hektisk arbeidsdag i frisørsalongen. Men det var den gang, i dag sitter jeg på motsatt side som økonom i finansavdelingen og ser litt annerledes på det enn jeg gjorde den gang. Og det ønsker jeg å dele med dere – det ligger faktisk utrolig mye og viktig informasjon i en økonomirapport.

I tillegg har den teknologiske utviklingen gjort det enklere å samarbeide om regnskapsoppgavene, altså via arbeidsdeling mellom meg som regnskapsrådgiver og deg som frisørgründer. Samarbeid og arbeidsdeling gir gjerne større innsikt, kontroll og forståelse over selskapets økonomiske stilling for deg som frisøreier og bedriftsleder. Du blir dermed i stand til å vurdere eventuelle tiltak som kan gi et større økonomisk overskudd for din frisørsalong. Ønsker du å vite mer om arbeidsdeling via digitale løsninger les her

Uansett hvilken kategori du som frisørgrunder tilhører, stor eller liten økonomisk interesse, så kan dere alle lykkes i like stor grad. Det handler om å finne de riktige løsningene, bruke tiden din fornuftig, og finne gode rådgivere og samarbeidspartnere.

Bruk tiden din på det du er aller best på, det gir utslag i effektivitet og dermed økt omsetning!

Viktigere egenskaper enn alt annet er at du har engasjement i frisørsalongen, at du brenner for frisørfaget og har tid og overskudd til kundene. Det er tross alt dette du lever av, og som er selve kjernen for å lykkes som frisørgründer! Har du lite eller ingen interesse for det økonomiske, men har likevel kontroll på frisørfaget, så er du langt på vei til å lykkes.

Vi sørger for at det ikke blir krøll i ditt regnskapGjennom vårt eget frisør-team i finansavdelingen er vi i svært stor grad opptatt av våre kunder skal motta det lille ekstra, vi har derfor tilpasser vi økonomi- og regnskapsløsninger som er skreddersydd etter din frisørsalongs ønsker og behov.

Som nevnt er det viktig å bruke tiden effektivt på det du er god på, derfor har vi satt opp eksempel på de ulike valgmulighetene vi tilbyr våre kunder.

Bruk tiden på det du er god til!


Frisørgründeren som håndterer teknologi og økonomi i tillegg til frisørfaget

Har du for eksempel stor interesse og kunnskap innenfor økonomi og tekniske løsninger, og ønsker å gjøre store deler av arbeidsoppgavene selv vil regnskapskostnadene bli tilsvarende redusert. Du skal likevel være trygg og sikker på at din rådgiver hos oss vil sørger for at din frisørsalongs regnskap er korrekt, tilfredsstillende i henhold til regnskapsloven og selvfølgelig et unikt verktøy i forbindelse med budsjett, analyser og andre økonomiske avgjørelser som du trenger i salongen. Vi setter opp og tilpasser et økonomisystem som gir deg oversikt.

Frisørgründeren som foretrekker frisørfaget, og som vil bruke all sin tid i frisørsalongen

Er du motsatt av det ovennevnte, dvs. du har lite interesse og føler ikke at du ikke strekker til omkring det økonomiske, anbefaler vi deg at vi sørger for det meste av økonomi og regnskap. Bruk heller tiden din på det du liker og mestrer aller best via kundeservice og tjenester, i form av klipp, farging og annen behandling av kunder. Du tjener fort inn de ekstra kostnadene i som går med på regnskapstjenester ved å ta noen ekstra kunder fremfor regnskap og økonomi som du blir stresset av og overhodet ikke håndterer.

Sørg for at du ikke ender opp med salongens regnskap og økonomi, på samme måte som de kundene som velger å stripe/farge håret via hjemme farging for å spare noen kronerMin beste anbefaling er å bruke dine evner og interesse på det du liker, mestrer og er best på! Bare sørg for at du ikke ender opp med salongens regnskap og økonomi på samme måte som kundene som velger å stripe/farge håret via hjemme farging for å spare noen kroner, og som likevel resulterer i å bruke langt mer både av tid og penger i behandlinger og korrigeringer fordi hjemme fargingen ikke ble som forventet.

Ønsker du å få mer informasjon eller tilbud om våre regnskapstjenester som er tilpasset din frisørsalong, ta gjerne kontakt for en uforpliktende telefonsamtale, møte eller per e-post.

Vi snakkes!

/Frisør- økonomen – Bente