Bilde av Stig Morten Nygård
Stig Morten Nygård Daglig leder smn@hagland.com 52 70 12 99 911 88 660
Line Våge Håvardsen Assisterende daglig leder / Statsautorisert regnskapsfører lvh@hagland.com 52 70 12 73 908 69 105
Besøksadresse Smedasundet 97B 5525 Haugesund
Postadresse Postboks 98     5501 Haugesund
Åpningstider Man-fre: 08-16
Kontakt oss - vi svarer deg raskt
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Likviditetsbudsjett

Et likviditetsbudsjett er en oversikt over planlagte innbetalinger og utbetalinger gjennom en fremtidig periode, og forteller om du har penger på konto til å betale de løpende utgiftene på gitte tidspunkt i budsjettperioden.

Hagland Finans - et likviditetsbudsjett er en oversikt over planlagte inn- og utbetalinger
Hagland Finans – et likviditetsbudsjett er en oversikt over planlagte inn- og utbetalinger

Hvordan bruke et likviditetsbudsjett?

Basert på at likviditetsbudsjettet gir informasjon om planlagte innbetalinger og utbetalinger gjennom en gitt fremtidig periode, vil et slikt budsjett gi deg innblikk i hvor mye betalingsmidler din bedrift bør ha tilgjengelig i en denne perioden. Gjennom å føre et likviditetsbudsjett vil du derfor kunne se i hvilke perioder du vil oppleve press på betalingsevnen og dermed bør vurdere å iverksette tiltak.

Slike tiltak kan være å skaffe en annen type finansiering, forkorte kundenes betalingstid eller å flytte planlagte utgifter – altså iverksette de tiltak som kreves  for å kunne betale de løpende forpliktelsene. Det kan for eksempel være ved større varekjøp, investeringer, betaling av avdrag eller skatter og avgifter. Alt dette er utbetalinger som ikke fremkommer i et resultatbudsjett, men som i aller høyeste grad vil merkes på bankkontoen din.

Med et likviditetsbudsjett kan du ligge i forkant, og om nødvendig gjøre grep for å sikre at du har nok midler til å betale utgiftene når de forfaller.

Prøv vår budsjettmodell – gratis og enkel i bruk!

Vi har laget et enkelt og nyttig verktøy som du fritt kan bruke for hjelp med ditt arbeid knyttet til budsjettering. Verktøyet er gratis, og kan lastes ned her:


Har du spørsmål knyttet til likviditetsbudsjett?

Dersom du har spørsmål eller trenger hjelp med problemstillinger knyttet til likviditetsbudsjett – ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon.

Mer om budsjett og budsjetteringsarbeid

For mer informasjon om hvorfor du trenger budsjett og tips til hvordan du bør utføre dette, se budsjett.