Bilde av Stig Morten Nygård
Stig Morten Nygård Daglig leder smn@hagland.com 52 70 12 99 911 88 660
Line Våge Håvardsen Assisterende daglig leder / Statsautorisert regnskapsfører lvh@hagland.com 52 70 12 73 908 69 105
Besøksadresse Smedasundet 97B 5525 Haugesund
Postadresse Postboks 98     5501 Haugesund
Åpningstider Man-fre: 08-16
Kontakt oss - vi svarer deg raskt
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Nytt år = nye muligheter for din frisørsalong!

Julen går mot slutten, og 2019 er like om hjørnet.
Nytt år gir alltid nye muligheter!
Frisør-økonomen er klar for et nytt og spennende 2019, er du?
Kanskje du har noen nyttårs løfter?

Nytt år og nye muligheter!

Nyttårs løfter

Uansett løfter eller ikke, så er det slik at du som næringsdrivende frisør må ta hensyn til de ulike forpliktelsene som følger ved det å drive et selskap. Det gjelder overfor dine ansatte, samfunnet og de lovpålagte krav som hviler på deg som næringsdrivende frisør.

Gjerne er det slik at krav og forskrifter endres. Det er derfor svært viktig at du er oppdatert innenfor det som er gjeldende innenfor din næring til enhver tid. En viktig endring som trer i kraft fra og med 1.1.2019 er kassasystemloven. Er du ajour på denne fronten? I så fall kan du være fornøyd med deg selv, og heller bruke tiden din til å planlegge andre spennende ting.

God planlegging gir et bedre utgangspunkt for det nye året

God planlegging kan bidra til er godt utgangspunkt for neste års frisørdrift. Vi er allerede godt i gang med 2019 planer for Frisør-økonomen, bl.a. planlegger vi en fagkveld for næringsdrivende frisører. Følg med på Facebook, mer info og invitasjon kommer Frisør-økonomens fagkveld

Kanskje du har planer om å ta med dine ansatte på frisør-kurs/messer for å få faglig påfyll? For selv om overnevnte plikter er viktige å overholde for å kunne drive en frisørsalong, vil kvaliteten på tjenestene som du og dine ansatte leverer til kundene stå svært sentralt for å kunne lykkes som frisørgunder.

Oppdateringer og kompetanseheving er viktig uansett hvilken bransje en jobber innenfor.

Å lykkes som frisørgrunder

For dere frisører er det viktig å kunne tilby deres kunder den korrekt fargebehandling, og gjerne frisyrer som er i tråd med dagens motebilde. I hvert fall en frisyre og passende farge som er i tråd med kundens preferanser, det er jo ikke alle som er like opptatt av hva som er det siste innen motebildet. Det viktigste er for deg som frisør, er uansett at din kunde er fornøyd med frisyren. Her er din personlige kompetanse, serviceinnstilling og skaperevne sentrale egenskaper for å lykkes som frisør og grunder.

Planlegg dine budsjett for 2019

God planlegging gjennom økonomi er også viktig for deg som daglig leder/eier av frisørsalong. Et tips fra frisør-økonomen er å planlegge budsjett for neste år.

Budsjett er kort fortalt en oppstilling over selskapets forventede inntekter og kostnader over en periode. Et budsjett et godt verktøy, fordi det bidrar til kontroll og oppfølging av selskapets økonomi. Trenger du en budsjettmodell? Se tidligere innlegg om Frisør-økonomens budsjettmodell

Synes du at økonomi og alle de andre formelle kravene som skal overholdes er tidkrevende og vanskelig? Eller har du rett og slett ikke interesse, tid eller overskudd til å rekke over dette? Det har jeg har jeg har full forståelse for.

Som frisør og bedriftseier er det mye du skal holde styr på. Dessuten er det gjerne slik at hovedfokuset er frisørfaget, kundene og den daglige driften. I en travel arbeidshverdag betyr det gjerne at dette kan oppleves som en byrde, og noe som kommer i annen rekke.

/ Been there, done that!


Frisør-økonomen har også en gang vært næringsdrivende frisør, før jeg ble økonom.

Har du ønsker om å få mer kontroll og innsikt over din frisørsalongs økonomi? Uansett hvilke behov din frisørsalong skulle ha, ta kontakt med Frisør-økonomen. Jeg tilpasser og skreddersyr økonomiske løsninger som er enkle og tilpasset for din frisørdrift.
Se også tidligere artikkel om Frisør-økonomens regnskap for frisører

Ha en fortsatt fin romjul, og et riktig Godt Nytt År!

Vi sees!

/Hilsen Frisør-økonomen – Bente