Bilde av Stig Morten Nygård
Stig Morten Nygård Daglig leder smn@hagland.com 52 70 12 99 911 88 660
Line Våge Håvardsen Assisterende daglig leder / Statsautorisert regnskapsfører lvh@hagland.com 52 70 12 73 908 69 105
Besøksadresse Smedasundet 97B 5525 Haugesund
Postadresse Postboks 98     5501 Haugesund
Åpningstider Man-fre: 08-16
Kontakt oss - vi svarer deg raskt
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Abonner på vårt nyhetsbrev
onsdag 16. desember av Stig Morten Nygård

Digitaliser din bedrift i 2021!

Om du ønsker en fremtid for din bedrift må du være åpen for endring, og innse at du sannsynligvis ikke kan drive på samme måte som du alltid har gjort. Ventetiden er over – nå må norske bedrifter sette i gang digitaliseringsarbeidet.

Digitalisering for en enklere, bedre og mer effektiv hverdag

Men hvorfor skal dere bruke tid og penger på å sette i gang med dette, når måten dere alltid har jobbet på fremdeles fungerer greit?

Heidi Austlid, administrerende direktør i IKT-Norge, mener at man har kunne tillatt seg selv å ha denne tankegangen fordi majoriteten av norsk næringsliv aldri har hatt kniven på strupen. Nå mener hun det er på tide for norske bedriftsledere å våkne! For digitalisering handler ikke om å anskaffe de nyeste teknologiene bare for å kunne si at man er «up-to-date». Det handler heller ikke om å sette i gang haugevis av slike prosesser med det mål om å kunne si at sin bedrift er «ferdig digitalisert».

Det handler om å kunne møte endring og utvikling vi i dagens samfunn står overfor gjennom å ta i bruk relevant teknologi – noe som kan bidra til at vi løser behov på en enklere, bedre og mer effektiv måte.

Og det er nettopp dette som bør være fokus; din bedrifts interne behov, i tillegg til dine kunders behov. Disse behovene bør ligge til grunn for hvilke rutiner og prosesser du velger å digitalisere, for deretter å endre måten din bedrift arbeider på.

Hva hindrer oss?

Det kan virke som at bedriftene i Norge er redde for å sette i gang eget digitaliseringsarbeid – til tross for at vi stadig hører lovnader om «gull og grønne skoger» hvis man tar digitalisering på alvor. Så hva er det som hindrer det norske næringslivet i å sette fart på arbeidet? 

Vi kan ikke lenger skylde på umoden teknologi. Denne har, bare i løpet av de siste årene, gitt oss nærmest ubegrensede muligheter. Selve stopperen er faktisk vår egen evne til å ta i bruk og utnytte disse mulighetene.

Tips for å komme i gang

Vil du at din bedrift skal være konkurransedyktig i fremtiden er dere nødt til å ta i bruk digitalisering som hjelpemiddel. Digitalisering bidrar nemlig ikke kun til automatisering av manuelle oppgaver og reduserte kostnader, men vil også gi mer fornøyde kunder og ansatte.

Du trenger heller ikke å gå «all-in» fra første stund; et steg om gangen er nok. Under har vi listet opp en rekke sentrale økonomiske og administrative prosesser det kan være lurt å digitalisere i 2021. Følg gjerne lenkene for å se hvordan vi kan hjelpe dere på de ulike områdene:


FAKTURA

Utgående og innkommende fakturaer er blant de enkleste prosessene å digitalisere. Du får bedre kontroll i et elektronisk faktureringssystem, og sjansen er større for at digitale fakturaer blir
betalt i tide.

En digital løsning for godkjenning og betaling gir full oversikt over status på godkjente, betalte og avviste fakturaer. Innbetalinger vil automatisk overføres og føres mot riktig regnskapspost.


UTLEGG

En skybasert løsning for utlegg gjør at man
enkelt kan føre og godkjenne utlegg på farten – papirløst.

Dette er gunstig uavhengig av om det gjelder overtidsmat, reiseregning eller utstyr til hjemmekontor.

Kvitteringer sendes automatisk inn i lønns- og økonomisystemet, og tiden det tar å føre og godkjenne slike utlegg reduseres.


PURRING OG INKASSO

Det er fornuftig å bruke en digital tjeneste for purring og inkasso.

Dette gir kontroll over alle utestående fordringer og følger automatisk opp kunder som ikke har betalt sin faktura innen forfall.


TIME- OG FRAVÆRSREGISTRERING

Å registrere timer og fravær digitalt gjør det enklere å holde oversikt over timebruk, noe som gir forutsigbarhet knyttet til lønn.

Det gir en fullstendig oversikt over timer ført som fleksitid og overtid, i tillegg til fravær knyttet til sykemelding, egenmelding, og permisjon. Ferieønsker kan også registreres digitalt, noe
som gir en enkel oversikt for både ansatte og ledere.


RAPPORTERING

En digital løsning for rapportering gir de ansatte tilgang til sanntidsbaserte rapporter og nøkkeltall for bedriften.

Dataene kan også enkelt visualiseres i en slik løsning – noe som gir lett forståelige rapporter
for både ansatt og kunde.

Elektronisk regnskapssystem

Et elektronisk regnskapssystem vil automatisere flere slike rutiner og prosesser i din bedrift. Se en oversikt over hvilke digitale regnskapssystem vi tilbyr. 

Vi tilbyr rådgivning knyttet til systemer og prosesser

Ønsker du veiledning for hvordan komme i gang med din digitaliseringsprosess?